Jobbeurs

Algemene informatie

VRG JOBBEURS

Dinsdag 19 november 2019
11u-16u
Universiteitshallen Leuven
Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/491077485086371/ 

Naar jaarlijkse traditie organiseert het VRG dit jaar opnieuw haar jobbeurs met als voornaamste doel studenten en ondernemingen dichter bij elkaar te brengen. Voor de Leuvense student is dit de uitgelezen kans om uitgebreid kennis te maken met allerhande kantoren, overheidsorganisaties en andere bedrijven. Na een geslaagde editie vorig jaar nodigt het VRG jullie dit jaar graag uit op dinsdag 19 november 2019 in de Universiteitshallen te Leuven (Naamsestraat 22) tussen 11u en 16u.

De VRG Jobbeurs is de ideale gelegenheid om je netwerk uit te breiden of om gewoon meer informatie te vergaren over rechtstakken en ondernemingen. Voor veel studenten is het ook een eerste opstap richting een stage op job. De jobbeurs geeft een ruim aanbod aan bachelor- en masterstudenten om hun toekomst uit te stippelen.


Deelnemende kantoren

Volgende ondernemingen zijn in 2019 aanwezig op de VRG Jobbeurs.

Allen & Overy
Altius Advocaten
Ardent Advocaten
Argo Law
Astrea
Baker McKenzie

BELEXA
Berquin notarissen
Bird & Bird LLP
Claeys & Engels
Cleary Gottlieb
Clifford Chance

CMS Belgium
Contrast
Cresco Advocaten
Crowell & Moring LLPDe Langhe AdvocatenDeloitte Belgium
DLA Piper

DLPA Advocaten
Eubelius
EY
EY Law

Fieldfisher

Fiscale Hogeschool
Four & Five
Freshfields
Gevaco Advocaten
GSJ advocaten

Hoge Raad voor Justitie
Intertrust Belgium

Intui
Jacon Legal

Jones Day
K law
KPMG Belgium

KU Leuven

Laga

Lallemand Legros & Joyn

Laurius

LexGO
Lexius

Liedekerke

Lige AdvocatenLinklaters
Loyens & Loeff
Lydian

Monard Law
NautaDutilhNelissen Grade Advocaten
Notius Advocaten

Orde van Vlaamse Balies
Osborne Clarke
Philippe & Partners
PwC Belgium
PwC Legal

Quinz

Raad voor Vreemdelingen-betwistingen
Racine Advocaten

Reliance Advocaten
Reyns Advocaten

Rivus Advocaten

Schuermans Advocaten


Schoups

Stibbe
TiberghienTuerlinckx Tax Lawyers
Van Bael & Bellis

Van Cutsem Wittamer Marnef
Van Havermaet

Van Olmen & Wynant

VY-US Advocaten
White & Case LLP

Xirius Public


Jobgids


De jobgids wordt in aanloop naar de jobbeurs uitgedeeld in de aula's. Indien je er geen hebt ontvangen, kan je een exemplaar ophalen op het VRG-secretariaat of in de RBIB. Op de dag van de Jobbeurs zijn er ook nog jobgidsen beschikbaar in de Jubileumzaal.FAQ

Wat verwachten kantoren?
Je beslist grotendeels zelf waar je gesprek over zal gaan. Je denkt daarom best goed na op voorhand wat je wil bereiken met een gesprek: een stage, een job, informatie over een rechtstak, informatie over een onderneming, etc. Op de jobbeurs solliciteer je nog niet direct voor een stage of job. Quasi alle kantoren staan er wel voor open om cv's in ontvangst te nemen. Bij sommige kantoren zal je daarna nog online moeten appliceren, anderen zullen je zelf contacteren als je een interessant profiel hebt.

Wat zeg ik best als ik op een kantoor afstap?
De vraag van één miljoen. Helaas is er niet één vast antwoord op die vraag. Besef dat de vertegenwoordigers van een kantoor ook maar doodnormale mensen zijn zoals iedereen. Hoewel de tactiek van persoon tot persoon verschilt, leg je best eerst uit wat je doel is. Waarom stap je op een kantoor af? Wil je informatie over een rechtstak of over het kantoor, zoek je een stage, zoek je een vaste job,...

Welke rechtstakken kan ik terugvinden op de jobbeurs?
Traditioneel is er een sterke vertegenwoordiging van kantoren fiscaal en economisch recht. Toch proberen we elk jaar een divers aanbod aan rechtstakken naar de jobbeurs te halen: familierecht, arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht, internationaal en Europees recht, administratief recht, etc. Ook zullen er enkele overheidsinstellingen aanwezig zijn.

Welke kleren draag ik best op de jobbeurs?
Stadskledij. Je kleedt je op je best om een goede indruk achter te laten bij alle aanwezigen. Een kostuum of mantelpak is daarbij geen overbodige luxe. Iedereen is natuurlijk welkom om te komen piepen in eender welke kledij. Kantoren zullen, als ze de keuze hebben, hoogstwaarschijnlijk wel de voorkeur geven aan iemand in deftige kledij bij aanwervingen. Voor de bezorgde lezer: deftig is niet noodzakelijk synoniem aan prijzig. Er zijn klassevolle kleren aan democratische prijzen verkrijgbaar.

Wat als ik nog geen job wil?
Je kan zowel stages als jobs vinden op de VRG Jobbeurs. Daarnaast kan je vrijblijvend informatie inwinnen bij allerlei juridische kantoren en instellingen. Ten slotte is de VRG Jobbeurs de ideale gelegenheid om aan netwerking te doen en op die manier je verdere carrière te lanceren.

Kan ik als bachelorstudent iets komen doen?
Vanzelfsprekend. Aardig wat kantoren zijn op zoek naar een zomerstagiair. Daarnaast vinden kantoren het ook helemaal niet vreemd als je gewoon jezelf komt voorstellen en meer informatie vraagt over het kantoor of een rechtstak. Je moet daarom nog niet noodzakelijk effectief op zoek zijn naar een stage of job.

Waar kan ik foto's van de VRG Jobbeurs vinden?
Foto's van de VRG Jobbeurs worden elk jaar op onze facebookpagina publiek gemaakt.

Contact

Nog vragen? Dan kan je een e-mail sturen naar pr@vrg.be. We beantwoorden met plezier al jouw vragen.


Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x